Banden met service

Elke klant is anders, en elke band is anders. Banden Leusch is niet gebonden aan specifieke merken, en helpt u dus snel en vlot bij uw eigen voorkeur.

U kan bij ons terecht voor zomerbanden, winterbanden en all season banden. Wij zorgen voor uw banden voor personenwagens, bestelwagens en 4×4.  U kan ook bij ons terecht voor banden voor uw caravan, mobilhome, oldtimer en aanhangwagen.

Weet u niet welke band u moet kiezen? Dan stellen we als onafhankelijke bandencentrale zelf graag iets voor, volgens uw profiel.

De meest standaard banden hebben we steeds op voorraad. Hebben we uw band toch niet binnen? Dan kunnen we rekenen op de goede relatie met diverse leveranciers: voor 17u besteld, de dag nadien binnen!

Banden vormen het enige contact tussen uw wagen en de weg. Ze zijn dus van cruciaal belang voor de stabiliteit van uw auto.

onafhankelijk

voor 17u besteld, de dag nadien binnen

service en advies

winterbanden

zomerbanden

all season banden

Reparatie lekke band

Vervelend als u over een spijker of iets scherps bent gereden, maar in veel gevallen kan een lekke band nog gerepareerd worden!

Uw lekke band repareren doen wij niet met een ‘plug’ of ‘prop’ van buitenaf (verboden!). Wij halen de lekke band van de velg en doen de reparatie van binnenuit dmv koud vulkaniseren. Dit is absoluut noodzakelijk om te controleren of uw band niet meer beschadigd is, dan van buitenaf zichtbaar is.

Bij Banden Leusch doen we altijd een dubbelcheck. Zo gaat u met een gerust hart weer de baan op!

Balanceren

Last van trillingen op het stuur tijdens het rijden? Kom langs bij Banden Leusch voor een juiste diagnose en indien nodig balanceren wij uw banden/wielen zodat u opnieuw veilig én met het nodige rijcomfort de weg op kunt.

Bij het balanceren van de wielen, worden de velg en de band in balans gebracht. Dit proces zal ervoor zorgen dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, wat het rijcomfort zal verbeteren.  Bovendien zal het wegcontact van uw wagen toenemen waardoor u bijkomende slijtage zal vermijden.

Bij het monteren van een nieuwe of gebruikte band op een velg is balanceren steeds noodzakelijk.

Uitlijnen

Om comfortabel en veilig te rijden, is het belangrijk dat je auto steeds goed uitgelijnd is.

Een goede uitlijning heeft veel voordelen:

  • uw banden gaan langer mee
  • uw wagen rijdt zuiniger
  • uw wagen is beter bestuurbaar

Bij het uitlijnen van een auto controleren we of alle wielen nog in de juiste positie staan en corrigeren we waar nodig.

Wanneer is het nodig om de uitlijning van uw auto te laten controleren?

  • Na een aanrijding of ongeval
  • Wanneer uw banden op een abnormale of onregelmatige manier verslijten
  • Wanneer u problemen ondervindt bij het sturen (stuurt te zwaar of te licht, trekt naar één kant, …)
  • Nadat er aan het onderstel of de ophanging gesleuteld werd
  • Uw stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt

TPMS

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) is een bandenspanningcontrolesysteem. Het systeem geeft u een melding wanneer er iets mis is met de bandenspanning in één van uw banden.

Elke auto vanaf bouwjaar 2014 is verplicht om dit systeem te hebben. Veel auto’s hebben dit systeem al vanaf bouwjaar 2000. Je hebt 2 verschillende systemen: direct en indirect.

Directe TPMS

Dit is een elektronisch systeem voor voertuigen dat tijdens het rijden de bandenspanning controleert.

Het systeem werkt met sensoren in het ventiel die via een elektronisch signaal op het dashboard melding maken van een te hoge of te lage bandenspanning. Sommige systemen geven per wiel de bandenspanning aan.

 

Indirecte TPMS

Dit systeem registreert de omwentelingen via de abs-sensor van de auto.

Wanneer een band zijn spanning verliest, zal deze een kleinere omtrek hebben dan een band met de juiste spanning. Hierdoor maakt het wiel minder omwentelingen. De sensor zal dit signaleren en een melding maken op het dashboard.

 

Wij hebben de juiste apparatuur en gereedschap en kunnen u helpen bij eventuele storingen.

Merken

Een greep uit de merken die wij aanbieden